Gazdaság

Bika

A bika a gyönyörű, erős állat. A Real bulls (Bos) nemzetség képviselője. A faj a Bovidae (bovid) családba tartozik. Az artiodaktileket, a kérődzőket együttesen egyesíti mintegy 140 fajból. Ennek a családnak a legnagyobb képviselői úgy tekinthetők, mintha a családnak lenne szüksége. Egy ritka állat elterjedési tartománya a Dél- és Délkelet-Ázsia vadvilága.

Leírás gaurov

A vadon élő bikáknak lenyűgöző méretei vannak. Egy felnőtt gaura (férfi) marmagassága 2,2 m, ami nagyon lenyűgöző. A testek hossza eléri a 3,3 m-t a legnagyobb egyéneknél, a szarvak hatalmasak, hossza 0,9 m, a végük közötti távolság 1,2 m. . A felnőtt egyén koponyájának hossza 68-70 cm, a nőstények kisebbek, mint a férfiak.

A bika erős testtel rendelkezik. A nagy tömeg ellenére a gaura nem hasonlít a hulkos állatokhoz. Ők inkább a sportolók. Karcsú, erős lábuk, erőteljes nyakuk, magasan magas. A fej masszív, széles vállú, de egy izmos test kompenzálja.

A szarvak félhold alakúak. A szekcióban lekerekítettek, az oldalakon nincsenek dudorok. A végük fekete, de legtöbbjük könnyű. Gyapjú vad bikák heterogén színben. A fő szín barna, világosbarna. A felső lábak, a nyak és a pofa és a fej sötétebbek. A nőstények különböznek a férfiaktól a szarvak méretében és vastagságában, vékonyabbak.

terjedését

Vadon élő ázsiai bikák találhatók a maláj és indokinai félsziget hegyvidéki részén. Az erdőben élnek. Nemrégiben ez nem volt lehetséges, ezekben a régiókban a Gaurák a kihalás szélén voltak. Csak egy tartalék bika látható, csak a tartalékok, a nemzeti parkok területén.

Fontos! 1986-ban a faj szerepel a Nemzetközi Vörös Könyvben. A mai napig a VU minősül. A járműegység állapota azt jelenti, hogy a járdák sérülékeny helyzetben vannak.

Sok ázsiai bika Indiában él, ott az állatállomány a több ezer. Egy kis összeg Laoszban, Thaiföldön, Vietnamban, Nepálban található. A kambodzsai erdőkben találkozhatsz velük. A bikák 2 000 méter tengerszint feletti magasságban legelnek a hegyekben. Előnyben részesítik a ritka állványú dombos erdőterületen élőket, nem szeretik az áthatolhatatlan sűrűséget, inkább a ritka erdőket.

Életmód és viselkedés

A természetben a családi csoportokat alkotják. Az állományok száma kicsi, 10-12 fő, ritkán 30 bika. A férfi leggyakrabban egy, néha kettő, minden más családtag nő és fiatal borjú. A jogot, hogy vezesse az állományt, a férfi bika harcol és heves harcokban vesz részt.

Az öregek egyedül élnek. A fiatalok, akik nem kapják meg a Gaura férfiak erejét, csoportosítva vannak, kis, elszigetelt állományokat alkotva. Elég gyakran a leggyakrabban tapasztalt és felnőtt női fejek az állományban.

Nézze meg a videót: Vetköztet a bika (Október 2021).

Загрузка...